HU EN
RÓLUNK
HÍREK
KUTYÁINK
FEDEZÉS
KAPCSOLAT
Alapelvünk, hogy egészséges, jó idegrendszerű, dolgozó vízi-vadászkutyákat tenyésszünk, akik nemzetközi kiállításokon is megállják a helyüket. 
 
Büszkék vagyunk arra, hogy a Hanna’s Icons Kennelben élő felnőtt kutyák összes egészségügyi szűrése teljesen mentes, mindegyik kutyánk rendelkezik Vadászati Alkalmassági Vizsgával és egy vagy több Kiállítási Champion címmel. Minden kutyánk rendszeres résztvevője a Working Teszteknek.


Kennelünk 2008-ban lett alapítva Hanna’s Golden Princess néven. Alapító tagja Gáláns Ofra, az egyetlen olyan golden retriever Magyarországon, aki nemcsak mint vadászkutya és kiállítási kutya bizonyított, hanem rendelkezik terápiás vizsgával és szarvasgomba keresésre is ki van képezve. Egy igazi polihisztor, a szívünk csücske. Ő sokkal több, mint egy kutya, egy golden, egy családtag!

Mivel Ofra ilyen különleges, mindenképpen szerettünk volna egy kislányt megtartani tőle, aki továbbviszi ezt a fantasztikus küllemet és jellemet. Így esett a választásunk Millára, aki szerencsére olyan lett, amit elképzeltünk. Küllemre szinte megszólalásig hasonlít az anyukájára, remek orra van, de a természete az egészen más. Sokkal önfejűbb, ravaszabb szuka.

Ebből az alomból megtartottunk egy arany színű fedezőkant, Admirálist, aki a zseniális apportkészségével és fantasztikus empátiájával vett le a lábunkról minket. Ő egy igazi „nagy arc” kutya! Kennelünk másik fedezőkanja szintén a Gáláns kennelből került hozzánk, ő Sam, aki kedvességével, túlcsorduló szeretetével mindenkit magával ragad.

2012 tavaszán elérkezettnek láttuk az időt, hogy Millának férjet találjunk. Választásunk egy orosz kanra esett, aki minden szempontból tökéletes választásnak bizonyult. Ebből az alomból is két kiskutyát tartottunk meg, Lunát, aki tiszta mamája, furfangos, bűbájos kislány és reményeink szerint továbbviszi a vérvonalat. Illetve Boscot, aki egy tünemény, bújós, rendkívül gyorsan alkalmazkodó, vagány kisfiú.

Jelenleg 6 golden retriever él velünk teljes harmóniában, 3 kan és 3 szuka. Mondhatni ideális, de ugyebár a vérvonalat tovább kell vinni…

Barák Hanna és Barák Péter